Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

Προσευχηθείτε για τον Κυβερνήτη!

       

     Ο Κυβερνήτης αφήνει το θάλαμο πλοήγησης ενώ το σκάφος πετά πάνω από τις Άλπεις. Ύστερα από λίγο επιστρέφει μπρος στην κλειδωμένη πόρτα. Δίνει σήμα μέσα για να του ανοίξει ο συγκυβερνήτης. Καμιά  απόκριση! Χτυπάει στα πλήκτρα του πίνακα τον κωδικό για ν’ ανοίξει η πόρτα αυτόματα και μέσα από το θάλαμο βλέπει να πέφτει το σήμα deny: Άρνηση! Αρχίζει να χτυπάει διαδοχικά κουδούνι, κωδικούς και κάθε φορά βλέπει να πέφτει το ίδιο σήμα – καταλήγει να βροντά την πόρτα και τέλος να πέφτει απάνω της μ’ όλη του τη δύναμη, περιτριγυρισμένος από αεροσυνοδούς όλο και πιο ανήσυχες που προσπαθούν να συγκρατήσουν τον πανικό τους. Πρώτα οι επιβάτες των μπροστινών καθισμάτων και μετά όλοι οι υπόλοιποι ως το βάθος του αεροσκάφους αντιλαμβάνονται ότι κάτι δεν πάει καθόλου καλά!
     Το αεροπλάνο έχει ήδη πάρει κλίση και χάνει ύψος. Όλοι βλέπουν απ’ τα φινιστρίνια τις κορφές να πλησιάζουν. Μετά διακρίνουν καθαρά τις λεπτομέρειες απ’ τα γυμνά βουνά και ύστερα βλέπουν τις κορφές των βουνών πιο ψηλά από από το αεροπλάνο. Είναι το τέλος!
    Ακούγονται καθαρά τα ουρλιαχτά από το θάλαμο των επιβατών!
    Σ’ αυτά τα απέραντα 8 λεπτά που κράτησε η κάθοδος ο κάθε επιβάτης έβλεπε τον δικό του αυστηρά προσωπικό θάνατο να πλησιάζει. Μόνο ο κυβερνήτης, που βλέπει να χάνει το αεροπλάνο του, έξαλλος, ξετρελαμένος, εκμηδενισμένος αρχίζει να πεθαίνει επί 150 συνεχείς διαδοχικούς θανάτους ως τη στιγμή που δεν υπάρχει τίποτα πιά!
    Είναι το τραγικό πρόσωπο!
Ας προσευχηθούμε γι αυτόν – δύσκολα θα αναπαυτεί η ψυχή του!

    Ένας συλλογισμός που δεν μπορώ να αποφύγω: Ο Νόμιμος Κυβερνήτης κλειδωμένος έξω από το πιλοτήριο. Αποκλεισμένος από τη διακυβέρνηση του σκάφους. Μπροστά στους πίνακες ελέγχου καθισμένη η σύγχυση! Η μόνη δύναμη ικανή να σώσει το σκάφος, έκπτωτη. Είναι ο κόσμος μας. Και το πνεύμα στην εξορία!
                                                                                                                
                                                                                                                         Β. Η 


7 σχόλια:

  1. κι όμως, κάτι μου λέει πως δεν έγιναν έτσι τα πράγματα. πως κάποιος/οι καλύπτουν τον κώλο του/ς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΙ νόημα έχουν οι ζώνες ασφαλείας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα ντε! Ακριβοί στα πίτουρα και φτηνοί στο στάρι!

      Διαγραφή
  3. Άσε που μπορεί να 'ναι και κανένας ζηλωτής. Ισλαμικό Κράτος να πούμε και πάνε να τον βγάλουν τρελό τον άνθρωπο! Όπως και να 'χει πάμε για μπίνγκο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Β.Η , ποιος είναι ο Νομιμος Κυβερνήτης στον μεταφορικό σου συλλογισμό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣ ΥΠΟΓΕΙΟ (με προσοχή να μη χτυπήσετε το κεφάλι σας!)

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...