Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Προσδεθείτε και μην κύπτετε εκτός!

Αύριο με το καλό ξημερώνει 
Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου
και φυσικά ήρθε η ώρα για την 

8η εκπομπή 

στον καταστασιακό λαβύρινθο με τις ευοίωνες προεκτάσεις του από την 'Υπαρξη έως την Ιστορία,

σαν να λέμε δηλαδή από το κέντρο της Γης μέχρι την άκρη του Σύμπαντος!

Πώς περνούν οι μέρες, πώς περνούν οι βδομάδες, τα χρόνια, οι δεκαετίες... 

Καθώς λοιπόν στην προηγούμενη εκπομπή άρκεσαν δυο λόγια για τον Αττίλα Κοτάνυι για να οδηγηθούμε μονομιάς σε καταπληκτικές σήραγγες στα σωθικά του «ανθρώπινου κτήνους»(από τις οποίες ακόμα ψαχνόμαστε αν βγήκαμε εντελώς σώοι), ... 

κι ενώ ακόμα εκκρεμεί από την 6η εκπομπή μια απάντηση στο ερώτημα σχετικά με την δυνατότητα να μετέχει κανείς στην συλλογική ιστορική δράση χωρίς να χάσει τη μοναδικότητά του ως ύπαρξη και ανθρώπινο πρόσωπο, ... 

σκοπεύουμε ετούτη τη φορά να δοκιμάσουμε αν γίνεται να κινηθούμε, χωρίς να πέσουμε στο κενό, πάνω σε ένα εκκρεμές όπου στη μια του άκρη θα μας γνέφει ο Άσγκερ Γιόρν και η χαριστικότητα της τέχνης, ενώ στην άλλη δεν αποκλείεται να φτάσουμε ίσαμε τον Φουκώ και τον σωφρονιστικό εφιάλτη!


ΘΕΡΜΗ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ

Κατόπιν τούτων, παρακαλούμε όσους/όσες υποφέρουν από χρόνια ή οξεία ταλαντωσιφοβία να ΜΗΝ συντονιστούν αύριο από τις 17.00 έως τις 19.00 με το Beton ArtRadio!

Υ.Γ.

Εδώ έχουμε πει πώς μπορείτε να τις ακούσετε τις προηγούμενες εκπομπές ...

Για όσους/όσες έχουν ανάγκη ή απλώς επιθυμούν να καλμάρουν τα συμπτώματα αγωνίας μέχρι αύριο το απόγευμα, σας προτείνουμε να επισκεφτείτε αυτήν εδώ την παραπροπέρσινη ανάρτησή μας για να καταλάβετε για τι παλιόπαιδα μιλάμε και ν' απολαύσετε μια πολύ όμορφη παλιά ταινία!



7 σχόλια:

  1. Σας περιμένουμε!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πώς σας φάνηκε? Εγή στην αρχή μπερδεύτηκα αλλά σιγά-σιγά τα πράγματα μπήκαν στη θέση τους. Σημαντικές οι απόψεις για την πόλη και την υποδούλωση της στο αυτοκίνητο. Κι αυτό με το ζωγραφικό πίνακα που τον φτιάχνει ο ζωγράφος σαν ένα γιγάντιο τσεκ για να μεγαλώνει το εισόδημα του. Συγκράτησα ιδιαίτερα αυτά που ειπώθηκαν για το θέμα της "μετάδοσης". Θα θελα να αναπτυχθεί περισσότερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ πραμα! μου άρεσε ιδιαίτερα η ανάλυση του γλεντιού σε σχέση με την αλλοτρίωση και η απενοχοποίηση του πρώτου! Μου έμεινα ανοιχτή η διαφορά μεταξύ υπαρξιστών και καταστασιακών.Ποια είναι;;
    Παιδιά ρίχνετε και καμιά ματιά στο τσατ, στις ερωτήσεις που ενδεχομένως να γίνονται...

    Ωραία! Χαιρετισμούς μέχρι την επόμενη εκπομπή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ Ραβαλ και Ανώνυμε, χαίρομαι πάρα πολύ που βρήκατε ενδιαφέρουσα την εκπομπή! Τα σημεία που συγκρατήσατε είναι ουσιαστικά έτσι κι αλλιώς και θα ξανάρθουμε σε αυτά. Για τη διαφορά υπαρξιστών-καταστασιακών έχουμε πει λίγα πράγματα σε προηγούμενη εκπομπή και οπωσδήποτε -έχεις δίκιο ανώνυμε- θα επανέλθουμε για έχει ψωμί. Έχει να κάνει με την "ασυμβατότητα" ανάμεσα στην Ύπαρξη ως μοναδικότητα και την Ιστορία ως συλλογικό έργο. Εδώ πάνω σε αυτό πλακώθηκε κοτζάμ Κίρκεγκωρ με τον επίσης κοτζάμ Χέγκελ, εμείς οι ταλαίπωροι δεν θα φτύσουμε λίγο αίμα; :-)) Θα κοιτάξουμε αυτό με το τσατ, στις προηγούμενες εκπομπές το παρακολουθούσαμε, αυτή τη φορά δεν ξέρω τι έγινε, πράγματι το χάσαμε. Η συνέχεια τη μεθεπόμενη Πέμπτη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Hollowsky, αν έχεις κάποιο βιβλίο να προτείνεις σχετικά με αυτή τη διαμάχη, με ενδιαφέρει.Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διαφωτιστική η μελέτη του Γιάννη Τζαβάρα
      >>> http://philosophicalbibliography.com/attachments/288_Kierkegaard-Filosofika-Dimosieumata_2013b.pdf

      Κι από τα έργα του ίδιου του Κίρκεγκωρ, το
      "Τελικό Μη Επιστημονικό Υστερόγραφο στα Φιλοσοφικά Ψιχία"
      http://www.clas.ufl.edu/users/burt/KierkegaardConcludingUnscientificPostscript.pdf

      και τα ίδια τα "Φιλοσοφικά Ψιχία" (υπάρχουν στα ελληνικά)


      Διαγραφή
  6. ευχαριστώ και ρίχνομαι στη μελέτη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣ ΥΠΟΓΕΙΟ (με προσοχή να μη χτυπήσετε το κεφάλι σας!)

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...