Κυριακή, 2 Δεκεμβρίου 2012

Ελάτε να ... ξυπνήσουμε!!!


Κατά βάση υπάρχουν δύο ειδών άνθρωποι:

Αυτοί που θέλουν  ο Κόσμος  να παραμείνει παγωμένος  και υποταγμένος μέσα στις ήδη υπάρχουσες και διαμορφωμένες  συνθήκες του, να διατηρήσει τις συνήθειες του, τις αδυναμίες του και τα πλεονεκτήματα του. Επιζητούν να καταστήσουν την μορφή της κοινωνίας αιώνια εγκλωβισμένη  μέσα σε ένα τοπίο σύμβασης με την  υπάρχουσα ροή και δομή της . Αυτοί που συνεχώς ρεαλιστικοποιούν  την υπάρχουσα πραγματικότητα  ερμηνεύοντας την ως απόλυτα αναπόφευκτη και συμπαγή.

Είναι αυτοί που αντιμετωπίζουν επιφυλακτικά και εχθρικά την οποιαδήποτε αλλαγή .

Λέγονται Συντηρητικοί.

Μετά  είναι  η άλλη κατηγορία. Αυτοί που βλέπουν τον Κόσμο ζεστό και ρευστό, με ανάγκη για αλλαγή, εχθρικοί και προβληματικοί με την πραγματικότητα, αντισυμβατικοί, πολλές φορές ονειροπαρμένοι και αναποτελεσματικοί, που ασφυκτιούν  με όσα διαδραματίζονται  μέσα στις συμβάσεις μιας κοινωνίας  αλλά και της προσωπικής τους ζωής και που προσπαθούν να αλλάξουν την κοινωνία  ευελπιστώντας να αλλάξουν και οι ίδιοι μέσα από αυτήν την αλλαγή.

Λέγονται Επαναστάτες.

Στο  περιθώριο αυτών των δύο κεντρικών ομάδων υπάρχει και μια τρίτη ομάδα, που αποτελεί μειονότητα.  Για αυτήν, ο Κόσμος  δεν πρέπει αναγκαστικά ούτε να παραμείνει ίδιος, αλλά ούτε και να αλλάξει διασαλεύοντας  την Τάξη που δεν μπορεί να αντικαταστήσει. Αυτή η ομάδα έχει δώσει  τεράστια έμφαση στη εμβάθυνση  και εκ βάθρων αναδόμηση της εσώτερης δομής  της ανθρώπινης φύσης  μέσα από την κατανόηση του Θεϊκού Σχεδίου.

Λέγονται Μοναχοί.

Συνήθως η μάχη αυτού του Κόσμου  δίνεται ανάμεσα στις δύο πρώτες ομάδες,  αν και σαφώς οι Συντηρητικοί  είναι αυτοί που διοικούν και ορίζουν τα πεπραγμένα .

Γιατί λέγονται όλα αυτά ; Είναι μάλλον ήδη γνωστά  και δεδομένα, αν και με διαφορετική ορολογία τις περισσότερες φορές και με λεπτομέρειες  που μάλλον συσκοτίζουν παρά ξεκαθαρίζουν τα πράγματα.

Αυτό που αξίζει να ειπωθεί,  είναι πως ό,τι είναι ρευστό, ζεστό και υπέρ της αλλαγής, για διάφορες αιτίες συνθηκολογεί και παγώνει, συνθηκολογώντας εν τέλει με την κυρίαρχη και διοικούσα ομάδα. Εξακολουθεί να  έχει μια ροπή προς το διαφορετικό, αλλά ως ανάμνηση, παρ΄όλο που μέσα στη κοινωνία εξακολουθεί να θέλει να εμφανίζεται ως ανατρεπτικό.
Έτσι η μάχη μέσα στη κοινωνία συνεχώς γέρνει προς όφελος  των Συντηρητικών, δίχως ποτέ να σβήσει το όραμα της ανατροπής, γιατί ενώ όλα φαίνονται παγωμένα, κάποιοι έρχονται να λιώσουν τους πάγους  της σύμβασης  αναπτερώνοντας όνειρα και ελπίδες, προοπτικές  και ιδέες, που ενώ η κυρίαρχη ομάδα θέλει να τις εξορίσει στο χώρο του Φανταστικού και του Ανεφάρμοστου, αυτές αποκτούν υπόσταση μέσα στη κοινωνία και θυμίζουν στους ανθρώπους αυτό που ώφειλαν να είναι και να ζουν.

Σίγουρα  δεν ζούμε σε μια τέτοια εποχή αναπτέρωσης και θερμότητας  αλλά μάλλον σε μια εποχή πού διεκδικεί το προνόμιο να τα κάνει όλα  κρύα και σκοτεινά. Σε αυτό συμβάλουν, με διόλου ευκαταφρόνητες προσπάθειες, διάφορα κομμάτια μιας κατά το παρελθόν  ζεστής και μερικές φορές αξιόλογης  δράσης: αριστερά κόμματα, συνδικαλιστικές  οργανώσεις , γκρουπούσκουλα που αναμασάνε κάτι το οποίο ότσν το πρωτοείπαν ήταν σωστό αλλά τώρα είναι παλιό και κρύο, αναρχικοί  πού βρέθηκαν στο αδιέξοδο και έπεσαν στο μηδενισμό, και όλοι εμείς ο «απλός και τιμημένος λαός», τρομάρα μας , που όταν ανοίγουμε το στόμα, χάφτουμε μύγες παχιές και χορταστικές, εξαργυρώνοντας έτσι την νωθρότητα μας .

Οφείλει πλέον να γίνει αντιληπτό, ότι η Συντήρηση έχει σήμερα την απόλυτη διάθεση, τα όπλα και βρίσκει πρόσφορο έδαφος από όλους μας για να κατεβάσει την θερμοκρασία  της κοινωνίας, τροποποιώντας σταδιακά και με μέθοδο τον Κόσμο σε ένα απέραντο παγόβουνο που θα κατοικείται από δούλους, οι οποίοι θα νομίζουν ότι είναι ελεύθεροι.

Οφείλουμε να ξυπνήσουμε!!! Αρκετά με τον ύπνο και τα άλλοθι, αρκετά με την  προσμονή του σκοτεινού εκδικητή  που θα μας λυτρώσει, αρκετά με τους σωτήρες της τσέπης ,αρκετά με όλα αυτά που απλώς μας κλέβουν μια ζωή την οποία δικαιούμαστε να ζήσουμε ως άνθρωποι και όχι ως μαριονέτες  μιας νοοτροπίας που δεν έχει ιερό και όσιο.

Η κοινωνία οφείλει να ζεσταθεί -άλλωστε έρχεται κρύος χειμώνας-  και για να ζεσταθεί, πρέπει ο καθένας από μας να ζεστάνει  την εσωτερική του θερμάστρα, ρίχνοντας τα ξύλα που αυτή χρειάζεται.

 • Καμιά συνθηκολόγηση  με  τον εθισμό στην ιδέα ότι είναι «αναπόφευκτο», λέει, να υπάρχουν άστεγοι,  επειδή τάχα δεν τα βόλεψαν σωστά στη ζωή τους και έφτασαν σε αυτή την θέση.
 • Φανέρωση της έκτασης του φαινομένου των αυτοκτονιών, των ασθενειών και των θανάτων που είναι άμεση συνέπεια της Κρίσης.
 • 'Οχι στο κρύψιμο των ανθρώπων  που αυτή την στιγμή πού μιλάμε, υποφέρουν από έλλειψη των στοιχειωδών πραγμάτων στη ζωή τους, όπως η τροφή και η θέρμανση, των παιδιών που ζουν σε περιβάλλον ανασφάλειας και κατάθλιψης μέσα στα σπίτια τους.
 • Κανένα έλεος για τα ψέματα  του κόμματος της Συντήρησης .

Σίγουρα  όλα αυτά δεν είναι αρκετά, ίσως και να μην είναι τίποτα εν τέλει.

Μάλλον το πιο σημαντικό είναι να είμαστε σταθεροί  στη θέση. ότι θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν και αναγκαίο για να μην περάσει  η αθλιότητα που έχουν εξαπολύσει μέσα στη κοινωνία.

Σκεφτείτε: κινδυνεύουμε να ξυπνήσουμε σε ένα κόσμο στον οποίο δεν θα ήθελε κανείς μας να ζήσει!!!
Τότε δεν θα υπάρχει άλλοθι για να δικαιολογήσει το ότι επιτρέψαμε να υπάρξει.

3 σχόλια:

 1. Βάζει σε πολλές σκέψεις το άρθρο σας.
  Να προσθέσω τους Μεταρυθμιστές;
  Ειναι αυτοί που δεν θέλουνε το κοσμο παγωμένο ούτε αντιμετωπίζουν επιφυλαχτικα τήν αλλάγη (= δεν είναι Συτηριτικοί), που δεν θέλουν ούτε και την επαναστατική αλλγη που αναποδογυρίζει τα πράγματα (=δεν είναι Επαναστ΄στες), αλλά και που δεν δίνουν τεράστια έμφαση στην εσωτερική εμβάθυση (=δεν είναι ούτε Μοναχοί).
  Και σας ρωταω.
  Μηπως τελικά στο σημερινο κόσμο δεν κυβερνάνε οι Συντηρικοί αλλά πιο πολύ οι Μεταρυθμιστές; Για σκεφτείτε το. Η κ΄ριση αυτό δείχνει. νομίζω.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. [Ι][Δ][Ε]
  [Α][Π][Ε][Ρ][Χ][Ο][Υ]
  [Θ][Η][Ρ][Ε][Υ][Ε]
  [Ε][Ν]
  [Τ][Η]
  [Ε][Ν][Ο][Τ][Η][Τ][Ι]
  [Τ][Ο]
  [Π][Α][Ν]

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣ ΥΠΟΓΕΙΟ (με προσοχή να μη χτυπήσετε το κεφάλι σας!)

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...