Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Ήθη αποικίας


Όποιος ξαφνιάστηκε πού η «κυβέρνηση» της αποικίας έκλεισε την ΕΡΤ,μάλλον ζει σε άλλη χώρα. Σίγουρα δεν είναι μια απλή κίνηση,αλλά μια κίνηση προσχεδιασμένη και στοχευμένη.


Το ενδιαφέρον πού έχει μια τέτοια κίνηση, είναι το μήνυμα πού θέλει να μεταδώσει στους εργαζόμενους όλου του Δημόσιου τομέα αλλά και στη ευρύτερη κοινωνία των«δούλων».


Η«κυβέρνηση» της αποικίας,νομίζοντας ότι έχει νικήσει,θεωρεί ότι μπορεί να εξαπολύσει πλέον ανεμπόδιστα μέσα στη κοινωνία την αίσθηση ότι κανείς δεν μπορεί να αισθάνεται σιγουριά πουθενά.Ακόμα και μέσα στο άντρο της τον Δημόσιο τομέα.


Οι άνθρωποι που με περισσή αναίδεια έδω και 4 χρόνια,ισχυρίζονται ότι έχουν έρθει να σώσουν το χάος πού οι ίδιοι δημιούργησαν,αισθάνονται ότι μπορούν να ρίξουν το γάντι σε ολόκληρη την κοινωνία,αφού με πράξεις νομοθετικού διατάγματος μπορούν να κλείσουν οργανισμούς της εμβέλειας της ΕΡΤ,πετώντας στο δρόμο χιλιάδες εργαζόμενους,από την μια στιγμή στη άλλη καταστρατηγώντας οποιαδήποτε αντίληψη ανθρωπιάς ,δικαιωμάτων, δημοκρατικής τάξης.


Συνένοχοι σε αυτή την φαρσο-τραγωδία είναι και όλο το φάσμα της αντιπολιτευτικής κοινοβουλευτικής τάξης πού εξακολουθεί να πιστεύει ότι με ξενέρωτες ανακοινώσεις μπορεί να αντιμετωπίσει το οργανωμένο σχέδιο όσων δεν έχουν ιερό και όσιο.


Συνένοχοι επίσης είναι και όλα τα κομμάτια του πληθυσμού των «δούλων» πού με την μια δικαιολογία ,είτε την άλλη, εξακολουθούν να στηρίζουν μέσα στη πραγματική ζωή, εκείνους πού κυβερνούν προσπαθώντας να αντικαταστήσουν μια κοινωνία ανθρώπων,με μια κοινωνία αριθμών.


Η ΕΡΤ σίγουρα δεν είναι η αρχή,αλλά θα είναι κομβικό στοιχείο στο τι θα επακολουθήσει.Για παράδειγμα η άρση των κατασχέσεων, για χρέη, της πρώτης κατοικίας. Έχουμε να δούμε και έχουμε να κάνουμε !!!!


Το πρόβλημα στις δυτικές κοινωνίες πού ζούμε είναι ότι πλέον είναι δύσκολο να μιλήσουμε με όρους Καλού και Κακού ,Δίκαιου και Αδικου γιατί έχουμε χάσει την αίσθηση του Ιερού. Έτσι οποιαδήποτε αντίσταση στο Αρνητικό ,παίρνει τον χαρακτήρα πολιτικών συμψηφισμών και μέσων όρων. Με αυτόν τον τρόπο καταλήγουμε να είμαστε ακίνητοι και εγκλωβισμένοι σε ανούσιες αναλύσεις και κριτικές πού καταλήγουν να είναι προς όφελος όσων έχουν τα μέσα και την εξουσία για να επιβάλλονται.


Εκεί που το ψέμμα περισσεύει, η αλήθεια δεν μπορεί να βρει το δίκιο της, γιατί απλά πρέπει να αλλάξει τα μέσα με τα οποία το διεκδικεί.

1 σχόλιο:

  1. Ειπώθηκαν και μερικά περί Δημόσιας Τηλεόρασης! Που ακούστηκε η τηλεόραση να 'ναι δημόσια κι απο πότε ο Δήμος συγκεντρώνεται στα στούντιο? Όσοι περιφρόνησαν την τηλεόραση απο γεννησιμιού της και σπανίως κάθονται απέναντί της, τι λόγους έχουν να λυπούνται για την ΕΡΤ? Βλέπουν ακόμα μια φορά το ψέμμα να χτυπά το ψεύτικο και διαπιστώνουν την καννιβαλιστική τροπή που έχουν πάρει τα πράγματα "εντός των τειχών" Και μιάς και ο λόγος περί Ιερού (και πολύ σωστά), το δικαίωμα στην "πρώτη κατοικία" δηλαδή στην ανθρώπινη φωλιά είναι ιερό. Το δικαίωμα στην τηλεθέαση όχι! Ας ορίσουμε λοιπόν το Ιερό για να μπορούμε να αρχίσουμε! Για μας που είμαστε εξπέρ... 5 λεπτά δουλειά είναι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣ ΥΠΟΓΕΙΟ (με προσοχή να μη χτυπήσετε το κεφάλι σας!)

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...