Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Ράτσα και πεπρωμένο



Με τη Σάννια που γεννημένη τσιγγάνα θα ζήσει σαν παρίας.

Β.Η.

9 σχόλια:

  1. Καλα δεν ειναι έτσι? Πως αλλιώς να ζήσει κανείς? Σαν νευρωτικός δυτικός? Σορρης αμ σόρρης?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιατί σαν παρίας; Σαν τσιγγάνα θα ζήσει. Μια χαρά κιόλας. Στον "παράλληλο κόσμο" που πολύ σοφά ποιούντες έχουν οριοθετήσει για τον εαυτό τους οι διαχρονικοί νομάδες-έμποροι της φυλής της.
    Εκτός κι αν θελήσει να περάσει οριστικά (κι όχι πια να μπαινοβγαίνει) τη γέφυρα που ενώνει/χωρίζει αυτό τον κόσμο από των νευρωτικών Δυτικών, και να ενταχτεί σε αυτούς, οπότε ναι, τότε μπορεί να πάθει ζημιά.
    Αφήστε την λοιπόν στην ησυχία της!
    Κι ετούτη δω η φωτογραφία δημοσιευμένη καλό δεν της κάνει!



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το ότι είναι παρίας η Σάνια είναι εμφανές καταρχήν από την επιλογή σας να δημοσιεύσετε τη φωτογραφία σας. 1.την ρωτήσατε αν θέλει να αναρτηθεί στο διαδίκτυο ; και 2. σιγουρευτήκατε ότι ξέρει τί σημαίνει αυτό και τί συνεπάγεται; 3. Γνώριζετε πόσο περίπλοκοι είναι οι μηχανισμοί τράφικινγ και πώς χρησιμοποιούν την τεχνολογία για να μη μένουν χωρίς "εμπόρευμα"; Πολύ άστοχη αυτή η ανάρτηση κι ας λένε ότι μια φωτό αξίζει όσο χίλιες λέξεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τώρα πλάκωσαν και οι δυσκοίλιες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κίμων ΔημητριάδηςΠέμ Οκτ 25, 11:51:00 π.μ.

    Αδυνατώ να κατανοήσω το λόγο και το νόημα ετούτης της δημοσιεύσεως κ. Β.Η. Δεν σας κρύβω ότι με φέρνει σε αμηχανία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ας είχαμε μιά Δημοκρατία που δέχεται όσους διαφέρουν χωρίς να τους υποχρεώνει να καταβάλουν τίμημα-συνήθως εξοντωτικό.
    Το ότι οι γύφτοι είναι σπρωγμένοι στις περιφέρειες των πόλεων μες τα σκουπίδια και τα ποντίκια ποιός το αμφισβητεί? Τουλάχιστον κάποτε είχαν πιό αξιοπρεπή επαγγέλματα.Τώρα ακολουθώντας τη παρακμή των καιρών έγιναν ρακοσυλλέκτες και τρωγλοδύτες.
    Τα παιδιά τους, εν αντιθέσει με τα λευκά παιδιά που κατά κανόνα ανατρέφονται τόσο άθλια ώστε να γίνονται μπουνταλάδες, ζουν μες την απεραντωσύνη της παιδικής ηλικίας. Γιαυτό λάμπουν από χάρη. Αυτό, συνήθως, μέχρι να "πνιγούν" απ΄τα δικά τους παιδιά και να συντριβούν ολοκληρωτικά απο την τρομερή αναγκαιότητα της φτώχειας. Γιατί με μία φράση, ένα λόγο: γεννιούνται και προορίζονται να ζήσουν σαν φτωχοί.Και μιλάω για φτώχια που μουδιάζει το μυαλό και δεν τ΄αφήνει να σκεφτεί τίποτα άλλο. Κάτι που δεν βλέπει η ματιά όσων έχουν ανάγκη να θαυμάζουν μιά ξένη ελευθερία.
    Ούτε τους παρηγορεί ότι κι εμείς παρίες είμαστε άσχετα αν δεν το ξέρουμε. Τουλάχιστον εμείς είμαστε με την πλειοψηφία. Γιατί πονάει να΄σαι μειονότητα και μάλιστα, λόγω χρώματος, να ξεχωρίζεις σαν τη μύγα μες το γάλα. Το΄χω νιώσει στο λευκό πετσί μου, λευκός σε χώρα Μαύρων. Κι όποιος έχει μιά πρέζα νού καταλαβαίνει ότι μιλάω για κάτι πολύ άβολο.
    Όσο για τη φωτογραφία της δημοσιευμένη, ούτε καλό ούτε κακό της κάνει. Κι αφήστε τις "ευαισθησίες" περί διαδικτύου και και τα τράφικινγκ. Γιαυτήν ούτε κρύο ούτε ζέστη- για μας μόνο... κουβέντα να γίνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κίμων ΔημητριάδηςΤρί Οκτ 30, 01:25:00 μ.μ.

      Ευχαριστώ για την τεκμηριωμένη και νουνεχή απάντησή σας! Ομολογώ ότι ήρατε μέγα μέρος της αμηχανίας μου. Θελήσατε, εάν κατανόησα καλώς, να δείξετε ότι τα παιδιά των τσιγγάνων, εν αντιθέσει προς τα ημέτερα, "ζουν μες την απεραντωσύνη της παιδικής ηλικίας. Γιαυτό λάμπουν από χάρη." -και, δυστυχώς, τα περιμένει μοίρα σκληρή: να γίνουν ρακοσυλλέκτες και τρωγλοδύτες.

      Εν τούτοις, δεν ήρατε ολότελα την αμηχανία μου. Η φωτογραφία δεν εκπληροί με τον καλύτερο τρόπο την πρόθεσή σας. Αφ' ενός διότι δεν εναρμόζεται με την προθεσή σας η παρουσία του λευκού διοπτροφόρου ανδρός σε αυτήν: εν τάξει η κορασίς λάμπει, αλλά ο καλοδιατηρημένος αυτός ώριμος λευκός διοπτροφόρος τι θέση έχει, τι καταδεικνύει εν σχέση με την πρόθεσή σας; Δεν το βλέπω.

      Αφ' ετέρου, θα μπορούσε κανείς, και όχι πολύ δύσκολα, να παραθέσει εν παραλλήλω μια φωτογραφία με εξίσου απαστράπτουσα από την απεραντωσύνη της παιδικής ηλικίας κορασίδα της ημετέρας φυλής. Στην επαρχία μας, ως ένα σημαντικό βαθμό - ειδικότατα στην ορεινή και οπωσδήποτε στην απομεμακρυσμένη από τις μεγάλες πόλεις και τις τουριστικές περιοχές -εξακολουθεί να θάλλει η παιδική ηλικία. Δεν είναι όλα τα παιδιά της φυλής μας "μπουνταλάδες".

      Κρίνω επομένως ότι η συγκεκριμένη φωτογραφία δεν απέδωσε επιτυχώς την πρόθεσή σας. Ίσως μια άλλη, λ.χ. με όμιλο τσιγγανόπουλων να παίζουν αναψοκοκκινισμένα σε λασπότοπο, να ήταν καλύτερη.




      Διαγραφή
  7. Ο αναρτήσας τη φωτό λευκός εθίχθη και έβγαλε τα εισαγωγικά του...
    Για τη Νάσια και τη φτώχεια της μπορούσατε να μιλήσετε και χωρίς τη φωτό. Της οποίας η ανάρτηση είναι απλά το εργαλείο που επιλέξατε για να δώσετε έμφαση στο συμβολισμό σας. Όλα τα υπόλοιπα που αναφέρετε στην απάντησή σας θα μπορούσατε να τα είχατε ήδη γράψει χωρίς να δίνετε έμφαση στη δική σας αντίληψη και στη συναίσθησή σας. Τι είστε ακριβώς; Ο Μπάτσος της ευαισθησίας και αντιλαμβάνεστε την πραγματική από τη ψεύτικη; Αστεία πράγματα. Η φωτό είναι άστοχη. Και επιπλέον δεν επιδεικνύει καλά το τούτο σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Συμπληρωματικά, δε σας αφιερώνω τη Νέκα και το τραγούδι της, μπορεί κάποιος λευκός σαν κι εσάς κάποτε να είχε κυκλοφορήσει τη φωτό της από κανά ταξίδι του στην Αιθιοπία με αντίστοιχους συμβολισμούς. Το θέμα είναι ότι αυτή η φωτό έκανε ΚΑΛΟ στην κοπέλα και τώρα τραγουδάει την "ευαισθησία" της ανά τον κόσμο.
    Γιατί εκτός από μπάτσος, παριστάνετε και λίγο το Θεό αφού δείχνει να γνωρίζετε ακριβώς το μέλλον της Νάσιας - το έχετε προκαθορίσει πάντοτε προκειμένου να υπηρετήσετε το συμβολισμό σας. Σας λέω αστεία πράγματα. Εύχομαι το τραγούδι της Νέκα να γλυκάνει τη ψυχή σας.
    https://www.youtube.com/watch?v=L_FRY0Ypik8&feature=player_embedded#!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣ ΥΠΟΓΕΙΟ (με προσοχή να μη χτυπήσετε το κεφάλι σας!)

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...