Γιατί;

Μέσα στη δίνη ενός αιώνα που κλείνει ήδη μια ταραγμένη δεκαετία, μέσα στη δίνη μιας παγκόσμιας κρίσης που προσποιείται ότι είναι οικονομική,ενώ η εκτίμηση μας είναι ότι είναι βαθιά πνευματική, κοινωνική και υπαρξιακή, υπάρχουμε επάνω σε μια σχεδία που πορεύεται στα άγρια κύματα  

της πραγματικότητας με βάση την φιλία και πανιά την αγωνία του ποιοι είμαστε και τι μπορούμε να
 προσφέρουμε.
Ξεκινάμε να αναζητούμε από ένα αίσθημα κενού, που μας δημιουργεί αυτό που εντοπίζουμε ως απουσία Λόγου και Νοήματος. Για να είμαστε ειλικρινείς, μας λείπουν πολλά για να είμαστε ικανοποιημένοι. Έχουμε όμως και αρκετά για να ξεκινήσουμε. Κυρίως το ένστικτο να αντιληφθούμε, ότι όταν το καράβι κινδυνεύει, κανείς δεν πρέπει να αισθάνεται ασφαλής και ήσυχος. Όλοι θα πρέπει να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες για να το σώσουν.
Αυτό το ιστολόγιο θέλει να είναι ένας χώρος διερεύνησης, σκέψης και πιθανόν προτάσεων γύρω από προβλήματα, που νομίζουμε πως δεν ταλανίζουν μόνον εμάς αλλά την κοινωνία μας ευρύτερα. Γιατί πιστεύουμε, ότι οι προβληματισμοί μας είναι και προβληματισμοί της ίδιας της κοινωνίας. Δεν μας ενδιαφέρει να κάνουμε πολιτική με την έννοια που αυτή νοείται μέσα στη αγορά των διεκδικήσεων. Θα ήμασταν ευχαριστημένοι αν καταφέρναμε να ρίξουμε λίγο παραπάνω φως στο κοινωνικό ζήτημα.
Σας καλωσορίζουμε λοιπόν, και σας προσκαλούμε σε αυτήν τη σχεδία για ένα ταξίδι μέσα στη γόνιμα ταραγμένη περιπέτεια της ύπαρξης αλλά και της κοινωνικής πραγματικότητας. Ίσως μπορέσουμε κάποτε να πούμε πως η σχεδία μας εκπλήρωσε και ένα σχέδιο.

Ιανουάριος 2011


Βασίλης Β.Η. Ηλιακόπουλος
Γιάννης Hollowsky Ιωαννίδης
Δημήτρης Λυγκέας Λαμπρινόπουλος

4 σχόλια:

 1. Σχεδία που ταξιδεύει σε τρικυμία, αλλά τίποτα δεν κερδίζεται χωρίς κόπο και χωρίς πόνο. Και το θέμα δεν είναι, αν στο τέλος η Ιθάκη θα είναι φτωχική, το θέμα είναι, αν έχουμε καταλάβει οι Ιθάκες τι σημαίνουν. Καλή επιτυχία στην προσπάθεια και είθε οι άνεμοι να γίνουν ούριοι!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΠροβληματισμένοςΤετ Φεβ 16, 10:31:00 π.μ.

  Εύχομαι επιτυχία στο δύσκολο εγχείρημα να μιλήσετε για τη "γόνιμα ταραγμένη περιπέτεια της ύπαρξης αλλά και της κοινωνικής πραγματικότητας". Δύσκολο γιατί συνήθως όσοι μιλούν για την περιπέτεια της ύπαρξης βάζουν σε δεύτερη μοίρα ή αδιαφορούν για την περιπέτεια της κοινωνικής πραγματικότητας, και το αντίστροφο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Καλησπέρα και χρόνια πολλά
  Δεν βρήκα κάποιο mail επικοινωνίας, οπότε σας γράφω εδώ.

  Παρακαλώ θεωρήστε για αναδημοσίευση το παρακάτω,αν ταιριάζει με την αρθρογραφία σας

  http://eranistis.net/wordpress/2013/12/23/orwelllist/


  Ευχαριστώ

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣ ΥΠΟΓΕΙΟ (με προσοχή να μη χτυπήσετε το κεφάλι σας!)

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...