Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

Exit

Φίλε μου Βασίλη,

με το «Περί Βολταίρου», που ανέβασες το μεσημέρι, με βοήθησες να συνειδητοποιήσω μια βαθύτερη ασυνενοησία πίσω και πέρα από τη συγκεκριμένη διαφωνία που εκφράσαμε μαζί με τον Δημήτρη. Μια ασυνενοησία σχετικά με τη φύση και τους όρους ενός κοινού εγχειρήματος, το οποίο θέλησε, υποτίθεται, να πορευτεί «με βάση τη φιλία» και την αποφυγή εμπλοκής και εγκλωβισμού του σε διαφωνίες (για οποιοδήποτε θέμα και όχι μόνο γι’ αυτά που αναφέρεις) που έχουν αποδειχτεί άπειρες φορές άγονες και ατελέσφορες.

Αφού τελικά αποδείχτηκε πως δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε πάνω σε αυτό −δηλαδή πάνω στο τι θέλουμε από αυτό το εγχείρημα και γιατί μπλεχτήκαμε μαζί σε αυτό−, δεν υπάρχει λόγος να ταλαιπωρεί κανένας κανέναν. Ποτέ δεν διανοήθηκα μεταξύ μας λογοκρισίες, εξοστρακισμούς, φιμώσεις, και τα παρόμοια. Ούτε και καπελώματα. Κανενός προς κανέναν, κανενός από κανένα μας. Φίλοι είμαστε, όχι «εταίροι».

Αποχωρώ λοιπόν από τον «Πύραυλο».

Σε ευχαριστώ
και σου εύχομαι καλή συνέχεια στο δημόσιο λόγο
με όποιον θεωρείς ότι δεν έχει τα δικά μου «ταμπού»,

Γιάννης (Hollowsky)


Υ.Γ. Ευχαριστώ με την ευκαιρία τους αναγνώστες και σχολιαστές του «Πυραύλου». Σας αποχαιρετώ από αυτό εδώ το βήμα, ελπίζω να περάσατε καλά όπως κι εγώ, και σας εύχομαι καλή δύναμη και αντοχή στις δύσκολες, αλλά και τρομερά ενδιαφέρουσες, μέρες που όλοι μας περνάμε.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣ ΥΠΟΓΕΙΟ (με προσοχή να μη χτυπήσετε το κεφάλι σας!)

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...